蘋果日報 (2000-10-28)


你搞越華會 我開茶餐廳 陶大宇兆尊各有各賣大茶飯

陶大宇和歐陽震華夾份開的「越華會」食肆,以及鄧兆尊有份投資的澳門麗都餐廳昨日不約而同開張。兩陣營實行各自開舖「搵食」,各有各賣「大茶飯」。

「師奶殺手」陶大宇和老友歐陽震華合股在筲箕灣經營「越華會」的食肆,以及鄧兆尊在佐敦經營的「澳門麗都餐廳」,昨日不約而同開張。

陶大宇和Bobby(歐陽震華)兩名師奶殺手昨日齊齊剪綵,吸引數十途人在舖前圍觀,十分熱鬧。他們除各自攜妻出席,好友宣萱、商天娥、魏駿傑和滕麗名更前來捧場。

共有五個股東

大宇說:「我扒∠E共有五個股東,我拎}六位數字出琚C其實藝人搞生意好難,我主要係負責明星效應,上次投資劉少君蓿﹞W海食肆,雖然蝕}六位數字,但當係買偶g驗,值得腹C」

可怕跟Bobby合作搞生意因財失義?大宇滿有信心的說:「唔會,我卯riend葭{度可以做到佢買底褲我畀錢飽I」

問Bobby可怕食肆鄰近鄧家的楚留香酒樓,認為他們有搶生意之嫌?Bobby說:「我奶j家形式都唔同。」

懶理胞妹男友

此外,鄧兆尊的茶餐廳只邀請得到田蕊妮到來剪綵,胞妹鄧小艾卻缺席,莫非兄妹真的因小艾新歡張文驄而引發不和?兆尊說:「我玉N禳A以後重有分店開,小艾唔使間間琚C」

問兆尊究竟小艾的男友是否搬往薄扶林,他說:「揹a揚}出去,可能唔會嫉蔚蛂C」會否搬往永祥大廈住?兆尊說:「唔會,我對呢個人(指張文聰)冇興趣,唔想陲峊屭ㄗ壖\。」


文章版權屬於蘋果日報所有,未經批准,不得翻印。
文章由慧科訊業有限公司提供。